• Τι να κάνω σε περίπτωση θετικού τεστ;

  Εάν το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό, θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό σχετικά με την εγκυμοσύνη σας και ποια βήματα και προφυλάξεις θα πρέπει να πάρετε. Επίσης μπορεί να θέλετε να επιβεβαιώσετε την εξέτασή σας με επανεξέταση με ένα άλλο IQ Home Test Εγκυμοσύνης τρεις μέρες αργότερα. Θυμηθείτε, η σωστή φροντίδα όσο το δυνατόν νωρίτερα από την έναρξη της κύησης είναι πολύ σημαντική για τη διασφάλιση υγιούς μωρού και μητέρας

 • Τι να κάνω σε περίπτωση αρνητικού τεστ;

  Ένα αρνητικό αποτέλεσμα σημαίνει πως δεν ανιχνεύθηκε η ορμόνη hCG και το πιθανότερο δεν είστε έγκυος. Εάν δεν έχετε περίοδο σε μια εβδομάδα από την εξέταση, μπορεί να έχετε υπολογίσει λανθασμένα την ημερομηνία της αναμενόμενης περιόδου σας. Επαναλάβετε το τεστ με τη χρήση άλλου IQ Home Test Εγκυμοσύνης. Εάν και το δεύτερο τεστ δίνει ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα και δεν έχετε ακόμα περίοδο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας

 • Μπορώ να συλλέξω δείγμα ούρων σε έναν ουροσυλλέκτη;

  Ναι, αρκεί το δείγμα ούρων να συλλεχτεί σε ένα καθαρό στεγνό δοχείο και να εξεταστεί αμέσως. Αφαιρέστε τη συσκευή του τεσ από τη συσκευασία. Εμβυθίστε  την απορροφητική ταινία μόνο από τη συσκευή του τεστ στα ούρα για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα. Διασφαλίστε πως εμβυθίσατε τα 2/3 με 3/4 της απορροφητικής ταινίας μέσα στο δείγμα ούρων. Αφαιρέστε τη συσκευή του τεστ, τοποθετήστε ξανά το πλαστικό καπάκι και μετά δείτε το αποτέλεσμα στα 5 λεπτά ακριβώς.

 • Ο θηλασμός ή η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζουν το τεστ;

  Όχι

 • Ποιοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα;

  Εάν ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες, δεν θα πρέπει να πάρετε λανθασμένο αποτέλεσμα. Ωστόσο, ορισμένα φάρμακα και σπάνιες ιατρικές παθήσεις μπορεί να δώσουν λανθασμένο αποτέλεσμα. Ενέσιμα φάρμακα που περιέχουν την ορμόνη κυήσεων hCG μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένο αποτέλεσμα. Αυτή περιλαμβάνεται αλλά δεν περιορίζεται στα: APL, Pregnyl, Follutein και Profasi

 • Τι να κάνω αν δεν είμαι σίγουρη για τη χρωματική ένταση της ζώνης στο αποτέλεσμα του τεστ;

  Εάν το τεστ είναι θετικό, το παράθυρο αποτελέσματος θα δείξει ΔΥΟ έγχρωμες ζώνες χρώματος ροζ-μωβ στα πέντε λεπτά μετά από την έκθεση της απορροφητικής ταινίας στα ούρα. Το αποτέλεσμα είναι θετικό ανεξάρτητα από το πόσο ασθενές ή ισχυρό είναι το χρώμα των έγχρωμων ζωνών. Ωστόσο εάν δεν είστε βέβαιη για το αποτέλεσμα, μπορείτε να επαναλάβετε με ένα νέο IQ Home Test Εγκυμοσύνης μετά από 3-4 ημέρες, όταν τα αυξανόμενα επίπεδα της hCG παράγουν μια πιο σκουρόχρωμη ζώνη και επιβεβαιώσουν την εγκυμοσύνη. Εάν η επαναληπτική εξέταση αποτύχει να παράγει μια πιο σκουρόχρωμη ζώνη, τότε παρακαλούμε καλέστε τη γραμμή βοηθείας μας για περαιτέρω ερμηνεία του αποτελέσματος  (τηλ.:215 - 2159541 MEDEVIEN AE)

 • Ποια είναι η κλινική απόδοση του τεστ;

  Έγιναν κλινικές μελέτες για το τεστ χρησιμοποιώντας 100 επιβεβαιωμένα δείγματα. Το τεστ έδειξε ακρίβεια μεγαλύτερη του 99%, ειδικότητα μεγαλύτερη του 99% και ευαισθησία μεγαλύτερη του 99%. Ακρίβεια σταθερά μεγαλύτερη του 99% έως και 7 ημέρες πριν από την ημέρα καθυστέρησης.

 • Μπορεί το αποτέλεσμα να αλλάξει μετά από ορισμένο χρόνο;

  Ένα θετικό (έγκυος) αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει αρκετές ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του τεστ. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξει κάποιο κόκκινου χρώματος υόβαθρο στο φόντο, αρκετές ώρες μετά από την ολοκλήρωση του τεστ. Το αρνητικό (δεν είστε έγκυος) αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να διαβάζεται στο παράθυρο αποτελεσμάτων μετά από τη χρονική περίοδο αναμονής των 5 λεπτών. Μετά από 30 λεπτά μερικά αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να φανούν ασθενώς θετικά. Αυτό συμβαίνει διότι τα αντιδραστήρια του τεστ συνεχίζουν να δρουν ακόμα και μετά τα πέντε λεπτά της περιόδου αναμονής.

 • Με ποιον μπορώ να επικοινωνήσω σε περίπτωση άλλων ερωτήσεων;

  Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με το IQ Home Test Εγκυμοσύνης ή τα αποτελέσματα, μπορείτε να καλέσετε στο 215-2159541 καθημερινά 09.00-15.00. 
  Το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό μας θα χαρεί να απαντήσει στις ερωτήσεις σας σχετικά με το τεστ.